ARCHITECTURAL TRIBUTE - Pelizzari Studio

ARCHITECTURAL TRIBUTE

This apartment, restyled by Pelizzari Studio Milano, is located in the residential complex by Zaha Hadid in the new Milano City Life quarter of Milan.

The clients desired a home with an understated decor and striking accents.

Unlike the exteriors, the original interiors were not in line with the high standards of the project being developed. Careful attention to details necessarily included new finish materials for the bathrooms and the kitchen and substituting the doors with ones more suited to the new vision.

A special selection of colors from a palette of greige, black, and gray gave balance to the entire composition.

The interiors were carefully articulated so that all of the spaces of the apartment are optically linked.

The large living room opens onto the terrace through the sinuously curved glazing that is the heart of Hadid’s architectural project.

The large table in Carrara Calacatta marble is irregular in form, almost as if to conform to the space that hosts it. Behind the table, a section of wall is covered with strips of eucalyptus wood with small brass inserts that echo the brass of the light fixtures and of the vertical elements of the bookcase positioned against the opposite wall.

The alternation of functionality and extravagance emphasizes the spaces devoted to contemporary art, consisting of large canvases in pop colors by Quirino Gnutti.

Both the master bedroom and the daughters’ bedrooms adhere to an aesthetic of absolute clarity. The dressing rooms adjacent to the bedrooms are fitted with wardrobes with transparent doors.

The bedrooms are flooded with natural light, giving a scenic effect that is enhanced by headboards in natural, straw-colored linen and wooden nightstands in tropical black.

In an exemplary tribute to the quality of the surrounding urban spaces, the client’s desire for flawless interiors for their high-rise apartment has been fully achieved.