THE GREEN RAY

This apartment’s interiors contrast starkly with the austere and solemn building – originally a 15th-century convent – that contains it.

To accentuate the break between ancient and modern, the designers opted for a clearly defined layout.

Simple but rigorous lines create precise divisions that adapt the spaces to the needs of the young couple.

The prevailing geometric motifs in dark tones are emphasized by acid-green accents and the sheen of stainless-steel elements.

This subtle play of contrasts is repeated in the living room, where the white-painted wood ceiling structure and a pair of white leather sofas seem to focus their attention on the dark wood of an 18th-century Chinese opium table.

An armchair upholstered in a black and white checkerboard pattern creates a playful link between the contrasting esthetics.